Luonnolliset meikit

Luonnolliset meikit

Viimeisen puolen vuoden aikana olen siirtynyt hitaasti synteettisestä kosmetiikasta luonnonkosmetiikkaan. Prosessi on vielä hiukan kesken, mutta esimerkiksi kaikki omistamani kasvojen ihonhoitotuotteet ovat jo luomua. Luonnonkosmetiikan meikkeihin siirtymistä jännitin kaikkein eniten, ennakkoluulot tuntuivat pysyvät tiukassa. Mitä jos ne ei vaan toimi?

Onneksi netti on pullollaan luonnonkosmetiikkaan keskittyviä blogeja, joista voi lukea kattavia tuotearvosteluja kuvineen. Zuii kiinnitti luonnonkosmetiikan meikkitarjonnasta ensimmäisenä huomioni, ja kyseistä merkkiä onkin ylistetty monissa blogeissa. Kun Biodellyssä oli hiljattain alennuksessa sekä Zuiin meikkivoiteet että kulmakynät, uskalsin viimein tehdä tilauksen ja lähteä kokeilemaan.

Zuii on 100% luomusertifioitu ja vegaaniystävällinen kosmetiikkamerkki. Zuiin juju on kukat – tuotteissa on käytetty erityisen paljon raaka-aineita, jotka ovat peräisin kukista. Tämän vuoksi Zuiin meikit tuoksuvat hennon kukkaisilta. Kaikki ei tykkää, mutta minusta tuo on aika ihana ominaisuus.

Olen meikkipohjista erityisen tarkka. Minulla on ollut teini-ikäisenä paha akne, ja myös näin parikymppisenä kasvoilleni ilmestyy herkästi epäpuhtauksia. Valitettavasti synteettisen kosmetiikan meikkivoiteet turhan usein tukkivat ihoni aiheuttaen epäpuhtauksia. Siksipä olenkin käyttänyt jo vuosikaudet vain hengittävää mineraalimeikkipohjaa.

Zuiin meikkivoide osoittautui kuitenkin todella kevyeksi iholla! Koostumus tuntuu ihanan hoitavalta, ja lopputulos kasvoilla on todella kaunis. Kasvot eivät jostain syystä  näytä yhtään meikatuilta, ainoastaan todella terveiltä ja hehkuvilta. Minulta löytyy akneajoilta melkoinen liuta haalistuneita arpia kasvoilta, ja ihan yhdellä kerroksella Zuiin meikkivoide ei niitä peitä. Tätä on kuitenkin todella helppo kerrostaa ilman pakkeliefektiä kasvoilla. En muuten ole jaksanut vielä hankkia puuteria tämän kaveriksi, niin hyvin on pärjännyt ilmankin. Tätä tulen ostamaan lisää.

Zuiin kulmakynän sävy Taupe on useimpien suomalaisten tavoittelema viileä, luonnollisen ruskea sävy. Olen huomannut useamman melko vaaleahipiäisen bloggaajan käyttävän tätä sävyä, mutta se sopii oikein passelisti myös tällaiselle mustanruskeat hiukset omaavalle.

Tuote itsessään on melkoisen hassu, ja se tuo itselleni mieleen jonkinlaisen vahaliidun. Tällainen kulmatuote on itselleni ihan uusi tuttavuus, mutta tykkäsin tästä kyllä paljon enemmän kuin perinteisistä kulmakynistä. Kulmakarvojen meikkaaminen tuntuu itselleni jotenkin erityisen vaikealta, mutta tällä saan loihdittua aika vaivattomasti sellaiset kulmat kuin haluan. Myös tätä aion ostaa toistamiseen.

Ripsiväreistä valitsin kokeiluun Zuiin Maxi Lash ripsarin aika sokkona. Vuosien kokeilujen jälkeen olen todennut, että itselleni lähes kaikki ripsarit näyttävät ihan samalta. Lopputulos on aina ihan hyvä, enkä ole koskaan onnistunut löytämään totaalisen huonoa tai aivan täydellistä ripsiväriä. Onkohan vika tuotteissa vai käyttäjässä... Maxi Lash jatkoi samaa linjaa, ripsari siis ajaa asiansa eikä varise pois päivän aikana. Tykkäsin kyllä paljon tuosta kumisesta harjasta, tällä ei saa ripsiä paakkuun.

Näin ensimmäisiksi luonnonkosmetiikan meikkihankinnoiksi onnistuin tekemään melkoisia löytöjä. Kaikki ennakkoluuloni olivat siis täysin turhia! Zuiilta löytyy vielä pitkä liuta tuotteita joita haluaisin kokeilla, esimerkiksi huulipunat kiinnostaa kovasti. Tämän kokeilun perusteella uskonkin, että vielä jossain vaiheessa koko meikkikokoelmani voisi koostua pelkistä luomumeikeistä. Jos kasvoilleni saa loihdittua kauniin meikin täysin luonnollisilla tuotteilla ilman ylimäärisiä kemikaaleja, teen sen oikein mielelläni. Matka luonnonkosmetiikan saloihin siis jatkukoon. 

Minimalistin koti

Minimalistin koti

Minimalisti onkin materialisti

Minimalisti onkin materialisti