Korealainen ihonhoitorutiini

Korealainen ihonhoitorutiini

Noniin. En edes tiedä miten pohjustaisin tätä kirjoitusta. Korealainen kosmetiikka on ollut tänä vuonna niin pinnalla, ettei yksikään kosmetiikasta vähänkään kiinnostunut henkilö ole voinut olla asiaa huomaamatta. On sheet maskeja, on kymmenistä purnukoista muodostuvaa ihonhoitorutiinia. Kosmetiikkanarkkarina minäkin päädyin kokeilemaan korealaista ihonhoitoa Whamisan tuotteilla.

Olen kuitenkin yksinkertaisuutta vaaliva ihminen, joten karsin korealaista purkkikarusellia parhaaksi kokemallani tavalla. Omaksi ihotyypikseni olen diagnosoinut epäpuhtauksiin taipuvaisen sekaihon. Nenä rasvoittuu ja kiiltelee, mutta esimerkiksi nenänpielet ja suun ympäristö kuivuu herkästi. Näppyjä pukkaa silloin tällöin, riippuu ruokavaliosta ja planeettojen asennosta. Nuorempana minulla on ollut vaikea akne, josta on jäänyt muistoksi hailakoita arpia.

Kokemukseni perustuvat siis omalle ihotyypilleni. Alan ammattilainen voisi olla purkkivalinnoistani eri mieltä, mutta koen tuntevani oman ihoni kohtalaisen hyvin. Joten siirrytäänpä asiaan.

whamisa_puhdistusöljy.jpg

Aloitan kasvojen puhdistuksen pumppaamalla kämmenelle kaksi painallusta Whamisan Cleansing Oil -puhdistusöljyä. Levitän öljyn hitain liikkein suoraan meikin päälle kuiville kasvoille, esipesua ei tarvita. Jatkan kasvojen hieromista niin pitkään kuin kärsivällisyys suinkin riittää, ehkä maksimissaan minuutin. Viimeistelen puhdistuksen lämpimään veteen kostutetulla musliiniliinalla tai muulla pyyhkeellä.

Whamisan öljy lähtee kasvoilta hyvin pelkällä vedelläkin, mutta itse koen että musliiniliinan kanssa lopputuloksesta tulee puhtaampi. Voi olla että kuvittelen vain, olen kasvojeni puhdistuksen suhteen aika neuroottinen. Tuotteen tuoksu on miellyttävä, ei herkälle nenälleni liian voimakas. Tämä on kokeilemistani puhdistusöljyistä yksi kaikkien aikojen parhaista, voin suositella lämmöllä.

whamisa_kasvovesi.jpg

Seuraavana vuorossa Whamisan Toner Refresh -kasvovesi. Tämän tuotteen yhteydessä puhutaan usein korealaisesta 7 Skin Methodista, eli kasvoveden kerrostamisesta seitsemään kertaan. Kuulostaa aivan hullun hommalta, tiedän sen, enkä useimmiten jaksakaan läträtä kasvovettä seitsemää kerrosta kasvoilleni.

Lorautan kämmenelle muutaman tipan kasvovettä, hieron kämmeniä yhteen ja painelen niitä hitaasti kasvoilleni. Arkisin toistan tämän ehkä 2-4 kertaa, naamion jälkeen tai muuten vain erityisinä päivinä koitan taputella sen maagisen seitsemän kerrosta. Ja voi kyllä, eron todellakin huomaa! Tämän kasvoveden käytön aloitettuani kasvojeni iho on tuntunut jotenkin... Täyteläiseltä. Kokemukseni mukaan laadukas kasvovesi kosteuttaa tehokkaasti ja on hyvän ihonhoitorutiinin yksi tärkeimmistä elementeistä. Jos kokeilet jonkin Whamisan tuotteen, kokeile tämä.

whamisa_sebumtreatment.jpg

Kolmantena levitän kasvoille kaksi pientä pumppausta Whamisan Sebum Treatment -hoitoemulsiota. Tuote on suunnattu erityisesti meille, joilla on epäpuhdas ja rasvoittuva iho. Sebum Treatmentin luvataan tasapainottavan talintuotantoa sekä vähentävän tulehduksia. Tuote on koostumukseltaan hyvin ohutta lirua, tuoksu on kirpeän omenainen.

Tämän tuotteen vaikutusta minun on todella vaikeaa arvioida, mutta haluaisin uskoa että se toimii. Ainakin koen huomaavani sen puhdistavan ja kirkastavan vaikutuksen – kasvot näyttävät heleiltä ja silloin tällöin vaivaavat epäpuhtaudet katoavat nopeammin kuin aikaisemmin. En tiedä onko tämä hoitoemulsio mikään välttämättömyys, mutta potentiaalinen testituote vastaavista iho-ongelmista kärsiville.

whamisa_watercream.jpg

Kasvoveden ohella toinen suosikkini on Whamisan Water Cream, jonka levitän kasvoille neljäntenä. Kyseessä on kevyt kosteusvoide, jota käytetään ikään kuin seerumin tapaan. Water Cream on sellaisenaan käytettynä aivan liian kevyttä tavaraa, se tarvitsee kaverikseen öljyn tai tuhdimman kosteusemulsion.

Herneen kokoinen tippa Water Creamia riittää kosteuttamaan kasvot tehokkaasti. En ole koskaan perustanut seerumeista, mutta tämä tuote muutti mieleni täysin. Lisäkosteutus kasvoilla tekee ihmeitä myös rasvoittuvalle iholle!

whamisa_voide.jpg

Rutiinin viimeistelee Whamisan Lotion Original -kasvoemulsio, jota levitän kasvoille yhdestä kahteen pumppausta. Tämä kosteusvoide on hyvällä tavalla mitäänsanomaton. Se hoitaa tehtävänsä ja imeytyy suhteellisen nopeasti. Koostumus on sekaiholle juuri sopiva, tarpeeksi kosteuttava mutta kuitenkin kevyt.

Siinäpä se! Olen hoitanut ihoani Whamisan tuotteilla nyt puolisen vuotta, eikä ihoni kunnossa ole mitään valittamista. Epäpuhtaudet ovat pysyneet kurissa, kasvoilla ei ole ollut kuivia kohtia sitten paukkupakkasten. Tuotteet ovat riittoisuuteensa nähden lähes edullisia. Yksi asia minua kuitenkin häiritsee, nimittäin pakkausdesign! En voi sille mitään, mutta esteetikkona (ja graafisen suunnittelun ammattilaisena) nämä purkit saavat minut vähän irvistelemään. Mutta kaikkeen tottuu.

Millaisia kokemuksia teillä on Whamisan tuotteista?

Tutkimusmatkani Tinderissä

Tutkimusmatkani Tinderissä

Viis veisaamisen elämänmullistava taika

Viis veisaamisen elämänmullistava taika