Puhuttaisiinko hetki vaatteista?

Puhuttaisiinko hetki vaatteista?

Mitäs sinun vaatekaapille kuuluu? Varmaan viimeistään näin syyskuun loppua kohden itse kukin on luovuttanut kesän kanssa ja siirtynyt syksyisempään pukeutumiseen. Minua ei haittaa, syksy on aina ollut lempivuodenaikani – myös pukeutumisen suhteen. Varmaan johtuu syysinnostuksestani, kun tästä postauksesta tuli vähän tällainen sillisalaatti. Höpistäänpä nyt sitten hetki syys- ja talvikauden pukeutumisesta sekä vaatekaappini uusista, vanhoista ja puuttuvista palasista.

Elokuussa onnistuin tekemään huikean löydön Samuji Second Hand -kirpparilta. Vaikka vaatekaappini sisällöstä noin puolet on raitaa, sieltä puuttui vielä täydellinen raitamekko. Tämä Samujin Roma on juuri sellainen, täydellinen. Mekko on paksua ja laadukasta puuvillaa, siitä löytyy myös taskut. Vielä kun löydän kaveriksi hyvät fleecellä vuoratut sukkahousut, niin puen tämän päälleni kovimmilla pakkasillakin.

Mekon rinnalle tarvitsen vielä jonkin mustan hameen. Tällä hetkellä omistan vain yhden, ja se on materiaaliltaan liian kevyt ja kesäinen. Tarkoituksena ei ole varsinaisesti etsiä, mutta katsotaan, josko sopiva tulisi nenän eteen sattumalta. Vähän kuin tämä Samujin mekkokin.

Hyviä löytöjä olen tehnyt myös aiempina vuosina. Nyt starttaa kolmas syksy tämän Warehousen trenssin kanssa. Ei näytä tuossa henkarissa kummoiselta, mutta se kerää valtavasti kehuja joka syksy. Minulta on jopa kysytty, onko kyseessä Burberryn trenssi. Ei sentään! Trenssi maksoi muistaakseni noin sata euroa, mutta se näyttää paljon arvokkaammalta.

Jos se oikea trenssi on vielä löytämättä, tässä pari käytännön vinkkiä. Yllättävää kyllä, hyvän trenssin tärkein tekijä on sen paino. Minunkin trenssini on raskas kuin mikä, ja sen ansiosta kangas laskeutuu kauniisti eikä ole koskaan rypyssä. Ole myös tarkka sävyn kanssa – ei ole yhdentekevää minkä beigen valitset. Jos takki ei ole väriltään juuri sitä mitä etsit, se jää kuitenkin käyttämättä. Kokemusta on.

Vaikka yhdeksän vuotta nuorempi siskoni onkin ristinyt keväällä hankkimani Samujin Torin mummolaukuksi, se aiheuttaa minussa edelleen sydämentykytyksiä. En ole enää ihan varma, onko normaalia pitää jostain esineestä näin paljon. Käytän Toria ihan kaikkialla, joka päivä. Jos en poistu kotoa, saatan huomaamattani silitellä sitä eteisessä ihan muuten vaan. Rakkauspäissäni myin kaikki muut laukkuni pois, eipä niitä ole enää tarvinnut. Jos vielä joskus rakastaisin jokaista vaatekaappini osasta yhtä paljon...

Niin, kun tuossa sanoin myyneeni kaikki muut laukkuni, tarkoitin sitä kirjaimellisesti. Minulla ei ole tällä hetkellä minkäänlaista pientä laukkua, mitä olisi soveliasta kuljettaa mukana juhlissa ja vaikka pikaisilla kauppareissuilla. Samujilla olisi kyllä kivoja mummomalleja tähänkin tarkoitukseen, katsotaan mihin päädyn.

Ei ole yhtään liioittelua sanoa, että vihaan talvea. Sydämen pohjasta ja olan takaa. Suurin syy vihaani on jatkuva kylmyys, ja sitä helpottamaan hankin tämän Makian parkatakin. Ei ehkä esteettisesti se ihan lemppariostokseni, mutta se on parantanut elämänlaatuani kummasti. Minulle on ihan uusi juttu, että talvitakki voi oikeasti lämmittää, eikä vain estää pahimmalta hypotermialta. Panosta siis kunnon talvitakkiin!

Täydellinen trenssi ja parka löytyy, ja muita takkeja en tällä hetkellä omistakaan. Ostoslistalla olisi vielä unelmieni villakangastakki sekä biker-tyylinen nahkatakki. Varsinkin villakangastakki olisi oleellinen lisä jengiin – trenssi kun alkaa käydä nollakeleillä melko kylmäksi, mutta parka on ennen miinus viittätoista vähän liikaa.

Vaikka vaatekaapistani puuttuu kaikenlaista, koen sen olevan ihan hyvällä mallilla. En ole hätää kärsimässä, vaikka en voisi ostaa tänä syksynä yhtäkään uutta vaatetta tai asustetta. En missään nimessä aio pitää hankintojen kanssa kiirettä tai etsiä niitä päättömästi, siitä seuraa vain hutiloituja virheostoksia. Kyllä ne sieltä vastaan tulee jos ovat tullakseen.

Kaksi hankintaa haluaisin kuitenkin tehdä. En omista mustaa neuletakkia, sellaisella tuplaisi asuvaihtoehdot hetkessä. Voisin viimein käyttää arkena t-paitoja ja ohuita puseroita, jotka semmoisenaan jäisivät kaapin pohjalle odottamaan kesää. Lisäksi minulta puuttuu kokonaan siistit talvikauden kengät. Converset ja maiharit ovat okei, mutta eivät parhaimpia vaihtoehtoja työpalavereihin tai juhlavampiin tilaisuuksiin. Molemmista olen onnistunut löytämään varteenotettavat vaihtoehdot, palataan niihin sitten myöhemmin!

Keskeneräinen, epätäydellinen ja sensuroimaton minä

Keskeneräinen, epätäydellinen ja sensuroimaton minä

Hynt Beautyn tehokaksikko

Hynt Beautyn tehokaksikko