Minimalisti onkin materialisti

Minimalisti onkin materialisti

En ole laukkutyttö. Minulle laukku on pakollinen paha, asia jonka avulla voin pitää mukanani kaiken tarvittavan. Vaikka mieluusti poistuisin päivittäin kotoa ilman ylimääräistä kassia käsivarressani, se on hyvin harvoin mahdollista. Esteetikkona en myöskään halua kuljettaa tavaroitani ihan missä tahansa pussukassa.

Hiljattain pääsinkin toteuttamaan yhden pitkäaikaisen haaveeni laukkurintamalla. Tässä uusi ystäväni, Samujin Tori.

Kiitos Eeva Kolun blogin, olen haaveillut Torista jo pienen ikuisuuden. Se oli kuitenkin pitkään ylitse oman budjettini, ja viime aikoina kyseinen laukku on ollut niin pinnalla, että se on ollut jatkuvasti loppuunmyyty. Onneksi olin kuitenkin siirtänyt rahaa syrjään juuri tätä varten, pari viikkoa sitten nimittäin olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Tai ainakin oikeassa verkkokaupassa...

Kaikessa yksinkertaisuudessaan Tori on suorastaan mitäänsanomaton. Kukaan tuttuni ei ole huomannut uutta laukkuani. Siinä ei ole mitään näkyviä logoja, ei edes kiilteleviä metalliosia. Juuri täydellinen laukku minun makuuni.

Tällaiset investoinnit voivatkin herättää kysymyksiä. Voiko minimalisti ostaa design-laukkua? Eikö minimalistin pitäisi tyytyä mahdollisimman vähään ja karttaa kaikenlaista materiaa? Kyseessä onkin melkoinen paradoksi, kerron nimittäin pienen salaisuuden. Minimalistit ovatkin oikeasti vähän materialisteja.

Kyse ei ole siitä, että materiaa pitäisi hankkia materian vuoksi. Fyysiset esineet voivat kuitenkin olla minimalisteille paljon merkityksellisempiä kuin voisi äkkiseltään kuvitella. Tämä johtuu siitä, että minimalistit eivät useimmiten tee impulsiivisia ostoksia, vaan materian hankintaa suunnitellaan pitkään ja hartaasti. Viikkoja, kuukausia, jopa vuosia. Ostokset ovat hyvin perusteltuja, ne myös vaativat paljon taustatyötä ja vertailua. Näin voidaan varmistaa, että hankittu tavara kestää varmasti aikaa – niin ajatuksen tasolla kuin kulutuksessakin.

Minimalisti siis aidosti välittää tavaroistaan.

Lisäksi täytyy muistaa, että minimalismi ei ole kilpailu. Siinä ei ole sääntöjä, ja jokaiselle se tarkoittaa vähän eri asioita. Minun minimalistiseen elämääni Tori on oikein tervetullut, meillä on vielä paljon yhteisiä vuosia edessä.

Luonnolliset meikit

Luonnolliset meikit

COS menswear, eli näin rakastuin miesten vaatteisiin

COS menswear, eli näin rakastuin miesten vaatteisiin