Ole hellä ihollesi

Ole hellä ihollesi

Kärsitkö iho-ongelmista? Taisteletko niitä vastaan hampaat irvessä, mutta mikään ei auta? Nyt on aika laskea aseet, ne eivät tässä sodassa auta. Jos tavoittelet terveempää ihoa, anna sille rauhaa ja rakkautta. Ole hellävarainen, unohda rajut otteet ja jatkuva kasvojen hankaus. Etkö usko? Kerron oman tarinani.

Teini-ikäisenä minulle puhkesi vaikea akne. Kokeilin kaikkea mitä kouluterveydenhoitaja keksi ehdottaa, lopulta pitkän taistelun jälkeen löysin avun e-pillereistä. Iho oli vuosia hyvä. Näppyjä tuli jonkin verran, mutta enää ei voitu puhua varsinaisesta aknesta.

Keväällä 2016 aloin noudattaa vegaanista ruokavaliota ja vaihdoin kaiken kosmetiikan luonnonkosmetiikkaan. Olin innoissani – ajattelin, että tässä piilee täydellisen ihon avaimet. Toisin kävi. Mitä kauemmin jatkoin uudella ruokavaliollani, sitä huonompaan kuntoon ihoni päätyi. En tiennyt mitä syyttää. Luonnonkosmetiikka? Ruokavalio? Mikä?

Uusi taistelu alkoi. Lankesin siihen naurettavimpaan ansaan – jynssäsin kasvojani kuin mikäkin hullu. Liikaa kuorintaa, liikaa peseviä ainesosia. Valmiiksi ärtynyt ja stressaantunut ihoni kiukustui entisestään. Peiliin katsominen itketti.

Jossain vaiheessa tulin järkiini. Otin kalan takaisin ruokavaliooni. Tutustuin Pai Skincaren hellävaraisiin tuotteisiin. Ihoni rauhoittui silmissä. Vaikuttaa siltä, että ihoni reagoi hyvin vahvasti omega-rasvahappoihin. Päädyin täysin vegaanisen ruokavalion sijaan pescovegetaristiseen, ei se yhtä eettistä ole mutta ihoni kiittää. Ihonhoidossani luotan helliin otteisiin, edelleen kylpyhuoneestani löytyy pääosin Pain tuotteita.

Camellia & Rose Gentle Hydrating Cleanser pesee vaivattomasti kevyen meikin, lian ja saasteet. Puhdistusvoiteen pariksi tarvitsee musliiniliinan tai pyyhkeen, muuten pesuteho jää vajaaksi. Minun suosikkini on Pain kaksipuolinen musliiniliina, jonka toinen puoli on pehmeää froteeta. Hiero voide kasvoille, kastele musliiniliina lämpimään veteen ja pyyhi kasvot puhtaaksi sen avulla. Pesen musliiniliinan pesukoneessa jokaisen käyttökerran jälkeen, niitä tarvitaan siis paljon.

Joka toinen tai joka kolmas päivä apuun tulee Kukui & Jojoba Skin Brightening Exfoliator. Ihohuokoseni tukkeutuvat helposti, joten kaipaan säännöllistä mekaanista kuorintaa. Pain kuorinta on niin hellävarainen, että sitä voi käyttää huoletta useana päivänä viikossa. Viikottain tehtävät tehokuorinnat erikseen.

Kaksi kertaa viikossa hoidan epäpuhtauksia puhdistavalla naamiolla. Copaiba Deep Cleanse AHA Mask ei kuivu iholle kiristäväksi kalvoksi kuten useimmat savipohjaiset naamiot. Ostin juuri kolmannen purkkini, niin hyvää tämä on.

Rosehip BioRegenerate Oil on ansaitusti yksi luonnonkosmetiikan kulttituotteista. Ruusunmarjaöljy on paras ase aknearpien häivyttämiseen. Se auttaa, ihan oikeasti! Ihoni on edelleen laikukas aknen jäljiltä, mutta arvet paranevat tämän öljyn ansiosta nopeammin kuin koskaan aiemmin. Kasvojeni ihosta on säännöllisen öljyämisen ansiosta tullut myös pehmeämpi ja elinvoimaisempi. Jos kokeilet Pailta vain yhden tuotteen, valitse tämä.

Toinen suosikkini on Chamomile & Rosehip Calming Day Cream. Ihanan täyteläinen, kosteuttava ja rauhoittava voide. Ei kuitenkaan tuki ihohuokosia. Auttaa ihon punoitukseen ja kipeisiin näppyihin. Ennen luulin etten kaipaisi kovinkaan kosteuttavaa kasvovoidetta, olin väärässä. Ihoni tarvitsee kosteutta vaikka se onkin epäpuhdas.

Lisäksi ihonhoitorutiiniini kuuluu kasvovesi ja seerumi. Ne ovat eri merkiltä, kerron lisää myöhemmin. Hiljalleen aloitan muiden sarjojen tuotteiden kokeilun, nyt kun Pailla on paijattu useiden purkkien ajan ja ihoni alkaa olla normaalitilassa. Haaveilen edelleen täysin virheettömästä ihosta, katsotaan kuinka pitkälle pääsen.

Jos ihosi on syystä tai toisesta ärtynyt, suosittelen lämpimästi Pain tuotteita. Tuotteiden hinnat pyörivät 30–40 euron tienoilla, mikä on vielä ihan kohtuullinen hinta näin tehokkaista ihonhoitotuotteista. Pai Skincare on siitäkin ihana, että kaikki tuotteet ovat täysin vegaanisia eikä niitä ole testattu eläinkokeilla. Pain tuotteita myy Suomessa Jolie.

Puhdasta likaa ja jasmiinipuutarhoja

Puhdasta likaa ja jasmiinipuutarhoja

Keskeneräinen, epätäydellinen ja sensuroimaton minä

Keskeneräinen, epätäydellinen ja sensuroimaton minä