Omistamisen taakka

Omistamisen taakka

Olen alkanut saada oivalluksia. Aivan kuin olisin katsonut asioita pitkään vain yhdestä perspektiivistä, ja nyt käyttööni on yllättäen annettu aivan uusia näkökulmia. Mistä ikinä tämä inspiraation aalto tuleekaan, en välitä, kunhan se pysyisi läsnä edes hetken pidempään.

minimalistinen_koti

Pakkaamme taas muuttolaatikoita. Tämä ei ole inspiraatiopuuskani tulosta, muutamme olosuhteiden pakosta. Löysimme kauniin kaksion meille tutusta kaupunginosasta, jonne on mukava palata. Keskustaelämässä on paljon hyviä puolia, mutta niin on siinäkin, että uimaranta ja jäätelökioski sijaitsee kivenheiton päässä kotiovelta.

Muuton myötä tavarat ja niiden ajattelu on vienyt suurimman osan energiastani. Olen miettinyt omistamisen taakkaa. Mitä enemmän kotona on fyysistä materiaa, sitä suurempi tuntuu olevan pääni sisäinen kuorma. Jokaisen tavaran mukana tulee vastuu sen säilyttämisestä, huollosta, omistamisesta. Sen pitäisi lukea verkkokauppojen tuotetiedoissa. "Kun ostat tämän maton, sinun tulee imuroida se vähintään kaksi kertaa viikossa. Muuten se näyttää niin epäsiistiltä, ettet kehtaa päästää yllätysvieraita ovesta sisään."

minimalistinen_koti

Päässäni napsahti – oivallus varmaan sekin – ja laitoin suurimman osan tavaroistamme myyntiin. Yhdessä illassa koko omaisuutemme siirtyi Facebook-kirpputoreille ja sieltä uusiin koteihin. Olen myynyt ja lahjoittanut eteenpäin mattoja, yöpöytiä, ruokailuryhmän, sohvapöytiä, tauluja, valaisimia... Helpompaa olisi luetella, mitä on jäänyt jäljelle.

Tavarat joista luovuin, olivat minulle taakkoja. Aika monet noista taakoista liittyivät jollain tapaa kissoihin. Olohuoneen mattomme oli uskomattoman kaunis ja pehmeä jalkojen alla, mutta se imi kissankarvat itseensä niin hanakasti, että sen imuroimiseen saattoi kulua kymmeniä minuutteja. Sohvapöydillä ei voinut säilyttää tavaroita, sillä kissat saattoivat yöllä kaataa pöydät nurin. Valosarjan johto oli niin ohut, että se syötiin jo kerran poikki. Rakastan kissojani, mutta ne eivät tee sisustamisesta helppoa.

Luopuminen on tuntunut mahtavalta. Olo kevenee tavara tavaralta.

minimalistinen_koti

Varovasti olen kääntänyt katseeni uusiin hankintoihin. Pinterestin salainen toivelistani täyttyy kuvista ja linkeistä. Aion ottaa sisustuksellemme uuden suunnan – kiitos inspiraatiotulvan, minulla on kiitettävästi ideoita. Minulta on toivottu lisää kirjoituksia sisustamisesta, ja tänä keväänä niitä on viimein tulossa. Malttakaa vain, 15.5. saamme avaimet uuteen kotiin!

Miksi pitää odottaa

Miksi pitää odottaa

Puhdasta likaa ja jasmiinipuutarhoja

Puhdasta likaa ja jasmiinipuutarhoja