Minustako minimalisti?

Minustako minimalisti?

En pidä uudenvuodenlupauksista. Olen yksinkertaisesti todella huono saattamaan minkäänlaisia haasteita ja lupauksia loppuun saakka. Muutan mieltäni asioiden suhteen jatkuvasti, minkä vuoksi viime viikolla tehty päätös ei välttämättä tunnu enää tänään oikealta. Minkäs teet, tällainen tuuliviiri olen aina ollut.

Minustako minimalisti?

Vaikka joskus tuntuu että luonteenikin muuttuu harva se päivä, yksi piirre on ja pysyy: yksinkertaisuuden tavoittelu. En voi sietää kaaosta, sotkuista kotia, täyteen ahdettua vaatekaappia. Olin tällainen jo lapsena – leikkimisen sijaan minä järjestelin leluja. Mummolassa vitsaillaan tuosta vielä tänäkin päivänä.

Tutustuin tarkemmin termiin minimalismi ensimmäistä kertaa noin kaksi vuotta sitten. Minimalismin kipinä ei kuitenkaan syttynyt vielä silloin. Vuosi sitten törmäsin tähän videoon. Muistan hihkuneeni riemusta: nämä miehet ovat asian ytimessä! Vaikka en todennäköisesti koskaan haluaisi elää täysin askeettista elämää, minimalistisempi elämäntyyli kuulostaa tavoittelemisen arvoiselta. Vähemmän krääsää, rihkamaa ja turhia asioita. Enemmän aikaa, laatua ja hyvää fiilistä.

Minustako minimalisti?

Olen askel kerrallaan alkanut poistaa turhia asioita elämästäni. Huomasin kuitenkin, että vaikka kuinka karsisin kaappejani ja elämääni ylimääräisestä materiasta, uusia turhakkeita tulee elämääni samaa vauhtia. Lipsun aina takaisin vanhoihin huonoihin tapoihini – kuten nettishoppailuun. Kuvittelen ostavani vain tarpeellisia asioita, mutta silti kaapeissani on liikaa roinaa. Eivätkä ne tavarat tee minua onnelliseksi.

Tänä vuonna päätinkin ensimmäistä kertaa tehdä oikean uudenvuodenlupauksen. Vuonna 2016 aion karsia elämästäni kaiken, mikä ei ole tarpeellista tai tee minua onnelliseksi. Tänä vuonna minä perehdyn minimalismin saloihin, perusteellisesti, ja löydän sen punaisen langan mitä en ole onnistunut vielä löytämään.

Minustako minimalisti?

Ja mikäpä sen parempi keino seurata omaa edistymistään kuin blogin kirjoittaminen. Kirjoitan itselleni, mutta toivottavasti muutkin saavat blogistani iloa. Ensimmäisen kirjoitukseni kuvitukseksi valitsin joitain asioita, joista haluaisin kirjoittaa – mielessä ainakin pukeutuminen, kodin sisustus, kauneus ja ruoka.

Aika näyttää käyvätkö suunnitelmani toteen.

COS menswear, eli näin rakastuin miesten vaatteisiin

COS menswear, eli näin rakastuin miesten vaatteisiin