COS menswear, eli näin rakastuin miesten vaatteisiin

COS menswear, eli näin rakastuin miesten vaatteisiin

COS on monelle tavikselle melko tuntematon vaatemerkki – siis ainakin täällä pohjoisessa. Tuttavapiirissäni ei taida olla yhtäkään, joka omistaisi COSin vaatteita (jos on, ilmianna itsesi). Sosiaalisen median perusteella olen päätellyt, että COSin vaatteita hypettävät lähinnä kaltaiseni designista kiinnostuneet minimalistit. Kuinkahan väärässä olen?

COS on samaa perhettä kaikille tutun H&M:n kanssa. En ole henkilökohtaisesti ostanut Hennesiltä vuosiin mitään hattuja ja hanskoja kummempaa. Jostain syystä H&M:n vaatteet ovat aina tuottaneet pettymyksen, jos ei sovituskopissa niin viimeistään päivittäisessä käytössä. H&M Home on puolestaan itselleni melkoinen sudenkuoppa, mutta se on taas ihan oma tarinansa.

Rakkauteni COSin vaatteisiin ei syntynyt ensisovituksella. Ei ensimmäisen, toisen eikä kolmannenkaan vaatteen kohdalla. En ymmärtänyt mitä tein väärin – materiaalit ja värit olivat kohdillaan, mutta silti vaatteet jäivät lopulta pettymyksiksi. Ne eivät vain toimineet arkikäytössä. Jokin niissä leikkauksissa ja muodoissa minua häiritsi, vaikken suoraan sormella osannut syytä osoittaakaan.

Jokin kerta klikkasin COSin sivuilla women-linkin sijaan miestenosastolle, ihan silkasta uteliaisuudesta. Ja voi pojat, minulle avautui ihan uusi maailma! Täälläkö nämä unelmieni vaatteet ovat odottaneet kaikki nämä vuodet? Repesin totaalisesti liitoksistani viimeistään siinä vaiheessa kun tajusin, että voin shoppailla myös kenkiä naurettavan suurille jaloilleni sieltä samaiselta miestenosastolta. Ei tarvitse enää yhtään marista näiden koon 41 monojen kanssa.

Onhan se ehkä vähän outoa olla näin innoissaan tummansinisestä villapaidasta ja mustista tennareista. Mutta kerrottakoon, että olen nyt noin viiden vuoden ajan yrittänyt aktiivisesti löytää kohtuuhintaisia, laadukkaita perusvaatteita – tehtävässä useimmiten epäonnistuen.

Jostain syystä naisten vaatteissa hifistellään omaan makuuni ihan liikaa. On läpikuultavuutta,  omituisia hihojen ja lahkeiden pituuksia, kerrassaan hämmästyttäviä printtejä ja väripaletteja. Mutta miehille suunnitellaan juuri sellaisia vaatteita joita itse rakastan – raadollisen yksinkertaisia muotoilua, järkevän paksuja kankaita eikä turhia kauden trendivärejä. Paidat ovat myös sopivan pitkiä omalle kropalleni, yleensä helma päättyy juuri siihen puoleen väliin peppua. Ei vilku selkä kyykkiessä ja kontatessa, mutten myöskään huku telttaan.

Joten nainen, mene rohkeasti sinne miestenosastolle – saatat löytää elämäsi rakkauden, useammankin. Myös minä pidän silmäni auki, muuallakin kuin COSin verkkokaupassa. Onko sinulla miehiltä lainattuja suosikkeja?

Minimalisti onkin materialisti

Minimalisti onkin materialisti

Minustako minimalisti?

Minustako minimalisti?