Axiology, lempihuulipunani

Axiology, lempihuulipunani

Minimalistisen elämäntyylin myötä minusta on tullut myös tietoisempi kosmetiikan kuluttaja. Noin vuosi sitten ryhdyin kokeilemaan erilaisia luonnonkosmetiikan tuotteita, ja sille tielle olenkin jäänyt – kaapista löytyy enää pari hassua synteettisen kosmetiikan jämäpurkkia. Uutena haasteena olen alkanut tehdä vegaanisia valintoja kosmetiikkaosastolla. Jos meikkejä ja ihonhoitotuotteita voidaan valmistaa ilman kemikaaleja ja eläinperäisiä ainesosia, miksipä en suosisi niitä?

Vegaaninen luonnonkosmetiikka on kriteerinä melko tiukka ja rajaa melkoisen siivun tarjolla olevista tuotteista pois. Tätä asiaa pohtiessani päätin, että alan esittelemään suosikkituotteitani täällä blogissa. Jotta nämä kosmetiikkapostaukset eivät venyisi kovin massiivisiksi ja olisi sekavia, keskityn esittelemään yhden tuotemerkin kerrallaan. Ensimmäisenä vuorossa on Axiology, tuotemerkki joka teki minusta todellisen huulipuna-addiktin!

Pyydän jo valmiiksi anteeksi, että tämä kirjoitus saattaa vaikuttaa maksetulta mainokselta ja lupauksetkin päihittävät Ostos-tv:n myyntipuheet. En yksinkertaisesti keksi Axiologyn huulipunista mitään pahaa sanottavaa!

Axiology on siis 100% luonnollinen, vegaaninen ja eläinkokeeton tuotemerkki. Axiologyn valikoima on simppeli – se sisältää pelkkiä huulipunia. Saatavilla on tällä hetkellä parikymmentä erilaista sävyä erilaisilla koostumuksilla. Löytyy mattaa sekä hieman kuultavaa. Erityisesti kirjava sävyvalikoima kiinnitti huomioni, niinkin eksoottisia värejä kuin sininen ja violetti löytyy! Oma kokoelmani koostuu tällä hetkellä neljästä sävystä: Theory, Devotion, Worth ja Elusive. Linkit johtavat Axiologyn tuotesivuille, josta pääsee näkemään sävyn kuvauksen ja kuvan miltä väri näyttää huulilla.

Axiologyn punat ovat silkkaa luksusta. Kultainen mattapakkauskin on kaunis ja vieläpä todella nerokas! En oikein selkeästi osaa selittää hylsyn mekanismia aakkosin, mutta se toimii ikään kuin mustekynä. Huulipuna painetaan kokonaan korkin sisään, kunnes kuuluu klik. Hylsyä avatessa pohjaa painetaan sormella ja klik, puna ponnahtaa korkin sisältä. Korkki pysyy siis paikoillaan todella tukevasti, eikä tarvitse pelätä että se avautuisi itsestään laukussa.

Punat itsessään ovat uskomattomia. Varsinkin mattapunissa värit ovat todella pigmenttisiä pysyvyys on huippuluokkaa! Jos huulipunaa lisää kevyen kerroksen ja painaa ylimääräiset hellästi vessapaperiin, kestää väri huulilla helposti koko päivän. Myös kevyet pusut ja ruokailun (poislukien kovin öljyiset tai kosteat ruoat). Jos väriä haluaa huuliin enemmän, pysyvyys hiukan laskee punaa kerrostettaessa. Ei kuitenkaan merkittävästi. Laadukkaiden luonnonkosmetiikan raaka-aineiden ansiosta punat lisäksi hoitavat huulia eivätkä kuivata niitä. Käytän Axiologyn punia lähes päivittäin, huulirasvaa puolestaan vain muutaman kerran viikossa.

Nämä punat eivät valitettavasti ole niitä kaikkein edullisimpia, mutta mielestäni hinta on kuitenkin laatuun nähden täysin kohtuullinen. Ainakaan ei tule kerralla hamstrattua koko sävyvalikoimaa itselle, mikä ei kyllä olisikaan soveliasta minimalistin meikkipussille.

Axiologyn huulipunia myy Suomessa Naturelle. Erityismaininta Naturellelle nopeasta toimituksesta ja ihanasta asiakaspalvelusta. Tuotteet ovat perillä yleensä päivässä tai kahdessa, ja asiakaspalveluun saa puhelimitse yhteyden mikäli toimituksessa on jotain vikaa. Kerran yksi tilaamistani tuotteista oli rikkoutunut postissa, ja yhden puhelinsoiton ja sähköpostilla toimitetun kuvan jälkeen minulle lähetettiin ripeästi uusi. Vilpitön suositus!

Mistä vegaanisista luonnonkosmetiikan tuotteista haluaisitte kuulla seuraavaksi?

Hynt Beautyn tehokaksikko

Hynt Beautyn tehokaksikko

Huonoista ystävistä

Huonoista ystävistä