Hihhulikivien ihmeellinen maailma

Hihhulikivet, energiakivet, voimakivet, parantavat kivet. Rakkailla lapsilla on lukuisia nimiä. On päässyt käymään niin, että minusta on kaikessa hiljaisuudessa tullut hullu kivinainen. Kokoelmani on vielä maltillinen (olenhan sentään minimalisti), mutta suhtaudun siihen sitäkin intohimoisemmin. Tie kivien voimilla vitsailusta systemaattiseen keräilyyn on ollut yllättävän lyhyt.

Mikä saa täysjärkisen ihmisen keräilemään kivenmurikoita ja tunkemaan niitä kaikkialle aina kirjahyllystä tissivakoon? Tässä kirjoituksessa kerron oman tarinani kivien keräilyn ihmeellisessä maailmassa.

parantavat_kivet

Skeptistä rakkautta ensisilmäyksellä

Heinäkuu 2017. Työkaverini pyysi minua mukaansa paikalliseen kivijalkamyymälään ostamaan suitsukkeita. Minulla ei ollut kiire minnekään, joten vastasin myöntävästi. Pian löysinkin itseni pikkuruisesta puodista, joka tuoksui vahvasti salvialle (jonka tuoksua en tunnistanut vielä tuolloin). Kollegani siirtyi suitsukeosastolle, minun silmäni naulaantuivat pöytään, joka oli täynnä erilaisia värikkäitä kiviä.

Kiersin pöytää lumoutuneena. Jokaisen kiven kohdalla oli pieni paperi, josta pystyi lukemaan kyseisen kiven voimat ja merkityksen. Lappusten korulauseet nauratti, mutta kivet olivat toinen toistaan kauniimpia. Päätin ostaa niistä itselleni kaikkein mieluisimmat. Valitsin intuitiivisesti ametistin, seleniitin ja jonkin geodin. Jälkimmäisen lahjoitin melko pian eräälle glitteriä rakastavalle lapselle, mutta tuolloin ostetut ametisti ja seleniitti kuuluvat kokoelmaani yhä.

Kivet pölyttyivät pitkään työpöydälläni, enkä ajatellut niitä sen kummemmin. Vasta vuonna 2018 aloin kiinnostua toden teolla astrologiasta ja sen myötä muusta kasuaalista noitailusta. Tuolloin kiikutin kivet kotiin ja aloin tutkia, miten niiden energioita voisi alkaa hyödyntää omassa elämässä.

savukvartsi

Koukussa kivikauppoihin

Syyskuu 2019. Pieneltä sivupöydältäni (jota kutsun alttariksi) löytyy yhteensä kahdeksantoista erilaista kiveä. Osa on aseteltu kulhoihin niiden ulkomuodon mukaan, ajankohtaisimmilta tuntuvat kivet patsastelevat sellaisenaan pöydän parhaalla paikalla. Yksi niistä on pieni hiottu tiikerinsilmä, jonka kävin hiljattain ostamassa hektisen työpäivän keskellä. Tarvitsin elämääni lisää itsevarmuutta ja maadoittavaa energiaa, ja totesin pitkään toivelistallani olleen tiikerinsilmän toimivan hyvänä muistutuksena asiasta.

Odotan parhaillaan postia eräältä kivikauppiaalta, jonka löysin Instagramista. Kyseinen kauppias järjestää viikoittain myyntipäiviä, jolloin hän kauppaa kiviä nopeimmalle kommentoijalle tai korkeimman hinnan huutajalle. Olen hiljattain ostanut häneltä kolme erilaista kivikärkeä. Kärjen muotoiset kivet ovat mielestäni kaikkein kauneimpia, mutta Oulusta niitä on ollut vaikeampaa löytää. Jos niitä on ollut, hinta on ollut kohtuuton. Somen välityksellä olen onnistunut tekemään hyviä löytöjä.

Selailen myynti-ilmoituksia monta kertaa viikossa, jos vaikka törmäisin toivelistallani oleviin harvinaisuuksiin. Olen koukussa.

hiotut_kivet

Kivien valitseminen

Kiviä voi valita joko tarpeen perusteella tai intuitiolla. Minusta on ihanaa mennä myymälään kiertelemään ja hypistelemään erilaisia kiviä, joista voin valita itseäni eniten houkuttelevat yksilöt. Valitsen rauhassa saman lajin kivistä juuri sen täydellisen muotoisen ja värisen version, joka tuntuu eniten omalta. Ja kuinka ollakaan: intuitiolla valitsemieni kivien merkitykset sopivat yleensä hämmentävän hyvin senhetkiseen elämäntilanteeseeni.

Toisinaan lähden myymälään jokin tietty kivi mielessäni, mutta paikan päällä se ei tunnukaan enää oikealta. Silloin ei kannata ostaa väkisin – todennäköisesti jokin muu kivi kolahtaa paremmin.

Kaikilla ei ole mahdollisuutta päästä hypistelemään kiviä omin käsin. Onneksi on olemassa verkkokaupat! Esimerkiksi oululainen Kuukorento myy kiviä myös verkkokaupan välityksellä. Hieman freesimpi Embrosé pitää myös valikoimassaan muutamia kiviä. Verkkokaupassa kivien valitseminen ei ole yhtä henkilökohtainen prosessi, joten tuolloin kivet voi valita enemmän omiin tarpeisiin nojaten.

vihrea_fluoriitti

Kivet osana arkea

Minulle kivet ovat kauniita koristeita, joilla on merkitys. Osan olen hankkinut ihan vain kirjahyllyä koristamaan, osa taas kulkee vuorollaan mukanani taskussa (tai taskujen puuttuessa rintaliiveissä). Lisäksi minulla on tapana nukkua aina jokin relevantilta tuntuva kivi tyynyni alla. Toisinaan menen vällyjen väliin melkoisen kivirykelmän kanssa. Miksipä ei?

Tunnustelen iltaisin ja aamuisin omaa olotilaani ja pohdin, minkä kiven energiat tasapainottaisivat sitä. Jos olen illalla levoton, valitsen tyynyni alle rauhoittavan howliitin. Jos tiedän päivän tuovan tullessaan vaikeita tilanteita joissa voin tuntea oloni turvattomaksi, otan mukaani suojelevan mustan turmaliinin. Aina en osaa määrittää olotilaani – silloin luotan intuitiooni. Noissa tilanteissa valitsen vain kiven, joka tuntuu eniten vetävän minua puoleensa juuri sillä hetkellä. Tällä viikolla olen nukkunut melkein joka yö savukvartsi ja tiikerinsilmä tyynyni alla.

Koska haluan maksimoida kivieni voimat, puhdistan ne säännöllisin väliajoin salvialla ja lataan niihin uutta energiaa täysikuun valossa. Löydät kirjoittamani ohjeet salviapuhdistukseen täältä.

energiakivet

Kivien parantavat voimat

Tiedän, että tätä kirjoitusta päätyy lukemaan skeptikko jos toinenkin. Selvennetään siis vielä lopuksi, mitä ajattelen kivien energioista ja niiden parantavista voimista.

Minun näkemykseni on, että kivi ei itsessään tee yhtikäs mitään. Huh! Tuota lausetta ei ehkä uskaltaisi sanoa ääneen missä tahansa seurassa (ollaanhan nyt sentään hihhuleiden leirissä). Kivet ovat harvinaisen kauniita, mutta myöskin elottomia esineitä. En siis varsinaisesti usko, että ne värähtelevät jotain maagista energiaa, joka muuttaa elämäni paremmaksi.

Sen sijaan koen, että taika on minussa itsessäni. Kivet ovat amuletteja, jotka muistuttavat minua tärkeistä asioista. Kun laitan taskuuni ruusukvartsin, muistan olla itselleni armollisempi. Kun kömmin peiton alle sinisen kalsiitin kanssa, rentoudun tietoisemmin. Kun pidän sitriiniä näkyvästi esillä, muistan käyttää rahojani säästeliäämmin.

Kun kosketan kiveä, muistan sen tarkoituksen. Ja kun muistan, se myös toimii. Järjenkäytön voi kuitenkin näissä hommissa unohtaa – senkus annat kivien tehdä tehtävänsä.