Energioiden puhdistaminen salvialla

Tuntuuko kotisi tunkkaiselta? Saatko jostain omistamastasi esineestä huonoja viboja? Saatat tarvita elämääsi hiukan salviaa. Salvia on jokaisen noidan perustyökalu, jonka avulla voi häätää pois kaikenlaisia negatiivisia energioita. Tässä kirjoituksessa opastan, kuinka salviaa käytetään oikeaoppisesti.

energioiden_puhdistaminen_salvialla

Mitä salvia oikeastaan on?

Salvia on yrtti, jota on perinteisesti käytetty energioiden puhdistamiseen ja erilaisiin rituaaleihin. Useimmiten salvialla puhdistetaan kodin energioita, mutta yhtä lailla sitä voidaan käyttää yksittäisten esineiden puhdistamiseen. Myös ihmisten negatiivisia energioita voidaan puhdistaa salvialla.

Salviaa on monessa eri muodossa. Voit ostaa sitä irtolehtinä, suitsukkeena tai vaikkapa aromaterapeuttisena suihkeena. Valmiiksi punotut salvianiput taitavat olla kaikkein suosituimpia – niitä suosin itsekin. Nippuja löytyy monessa eri koossa, mutta pienelläkin salvianipulla pystyy puhdistamaan koko kodin energiat monen monta kertaa.

Yleensä salviasta puhuttaessa tarkoitetaan valkoista salviaa. On kuitenkin olemassa lukuisia eri salvialajikkeita. Musta salvia, sininen salvia, laventelisalvia… Eri lajikkeiden ominaisuudet ja käyttötarkoitukset voivat poiketa hiukan toisistaan, mutta käytännössä useimpia salvialajikkeita voi käyttää energioiden puhdistamiseen. Suosin itse valkoista salviaa, se on varma valinta.

Salvialla on voimakas ominaistuoksu, joka jakaa varmasti mielipiteitä. Jos kuivatun salvian polttaminen sellaisenaan ei ole sinun juttusi, kannattaa kokeilla vaikkapa salviasuitsuketta. Voit myös kokeilla nippuja, joissa on salvian lisäksi muita yrttejä tuomassa miellyttävämpää tuoksua.

salvian_kaytto

Milloin salviaa kannattaa käyttää?

Jotkut meistä ovat herkempiä havaitsemaan ihmisten, tilojen ja esineiden negatiivisia energioita. Jos sinulla on epämukava olo jonkun esineen lähettyvillä tai vaikkapa jossain tietyssä huoneessa, puhdistusrituaali salvialla voi olla paikallaan.

Salvian käytössä saa olla luova! Voit puhdistaa sillä oikeastaan minkä tahansa omistamasi esineen. Salviapuhdistusta voi kokeilla myös uusille hankinnoille, kuten huonekaluille tai vaatteille. Erityisesti käytetyt tavarat voivat vielä pitää sisällään edellisen omistajan huonoja viboja.

Vaikka et tietoisesti aistisi negatiivisia energioita, säännöllisestä salviapuhdistuksesta ei ole mitään haittaa. Voit esimerkiksi käyttää salviaa kodin puhdistukseen kerran kuukaudessa tai aina vuodenajan vaihtuessa. Olen itse niin tykästynyt salvian käyttöön, että puhdistan sillä kotini energiat lähes viikottain. Salvian polttaminen on luonnollinen lopetus viikkosiivoukselle.

salvia_opas

Näin puhdistat kotisi energiat salvialla

Ennen kuin aloitat puhdistusrituaalin, avaa mahdollisimman monta ikkunaa ja ovea. Muutoin negatiiviset energiat eivät pääse poistumaan kodistasi, vaan jäävät kiertämään kehää. Lisäksi tuuletus auttaa voimakkaan tuoksun hälventämisessä. Toisinaan salvia saattaa savuta voimakkaastikin, joten suosittelen laittamaan erityisen herkät palovarottimet pois päältä toimituksen ajaksi.

Salvia jättää jälkeensä jonkin verran tuhkaa. Jos haluat välttää sotkua, ota avuksesi jokin kuumuutta kestävä kulho tai muu astia. Kulhon pohjalle voi lisätä jonkin verran hiekkaa – jos salvia ei sammu itsekseen, nipun voi tukahaduttaa upottamalla sen hiekkaan. Minun nippuni ovat sammuneet aina sen verran nopeasti, etten ole vaivautunut lähtemään hiekan keruuseen.

Kun olet valmis, sytytä salvia. Anna sen palaa hetki ja puhalla, kunnes se alkaa savuta. Joskus syttymisessä voi kestää pitkäänkin, joten ole kärsivällinen. Niput saattavat myös sammua herkästi, joten jätä sytytin käden ulottuville.

Jos haluat puhdistaa koko kodin, on parasta aloittaa ulko-ovelta. Liikuta salviaa aina alhaalta ylöspäin, keskittyen oviin, ikkunoihin ja nurkkiin. Kun siirryt seuraavaan huoneeseen, aloita puhdistus aina ovelta. Käytä enemmän aikaa kohtiin, joissa aistit negatiivista energiaa.

Jos haluat rituaalista kaikki tehot irti, keskity. Laita puhelin äänettömälle ja anna mielesi vaipua meditatiiviseen tilaan. Voit myös luoda tilanteeseen sopivan mantran, jota toistat mielessäsi tai hiljaa ääneen. Se voi tuntua hassulta, mutta ajan kanssa siitä tulee luonnollinen osa prosessia.

Kun olet valmis, anna salvian sammua. Jatka tilojen tuulettamista vielä jonkin aikaa ja muista asettaa palovaroitin takaisin paikoilleen.

kivien_puhdistaminen_salvialla

Kivien puhdistaminen salvialla

Kun ostat parantavan kiven, on hyvin todennäköistä, että kyseistä kiveä on koskettanut useampi ihminen ennen sinua. Kivet keräävät itseensä energiaa, joten uudet kivet kannattaa puhdistaa huolellisesti ennen käyttöönottoa. Valkoinen salvia soveltuu tähän tarkoitukseen loistavasti!

Kivien puhdistaminen on helppoa. Sytytä vain salvia ja liikuta kiviä hitaasti savun lävitse. Voit myös asettaa kivikokoelmasi pöydälle ja kuljettaa salvianippua niiden yllä, varmistaen että savu tavoittaa kivet. Muista pitää ikkuna avoinna ja mieli kirkkaana.

Puhdistusrituaali kannattaa suorittaa säännöllisin väliajoin, jotta kivien parantavat voimat säilyvät. Voit puhdistaa kivet esimerkiksi aina ennen täysikuuta. Puhdistuksen jälkeen kivet voi jättää puhtaina kuun valoon lataamaan uutta energiaa.